Fotboll - Inför säsongen

2016-05-03 | Simon Jangius
Måndagen den 9 maj kl 19:15 spelar Dyrgriparna sin första fotbollsmatch för säsongen 2016, vilken är vår 28:e säsong sedan vi började sparka boll 1989. Serien består i år av fem lag (i fjol sex) så det blir trippel­möten vilket ger totalt 12 matcher per lag - sju på våren och fem efter semestern. Av motståndarlagen känner vi bara igen Blånaglarna sedan tidigare säsonger i Korpens mixedserie. Nya lag, i alla fall till sina namn, är SSKållhett, The Ravens samt Unique fc.
Några nya regler gäller från och med i år, och de viktigaste av dessa är:
  • målvakt får ej ta upp en hemåtpass med händerna
  • obegränsat med avbytare (tidigare max fyra)
  • tillåtet att spelare med aktiv licens deltar, förutsatt att spelaren inte tjänar pengar på sitt fotbollsspelade, dvs spelaren får inte stå under kontrakt i sin förening
Sidan Spelregler är (ännu) inte uppdaterad med dessa regeländringar.
Sommarens spelprogram med matchresultat, serietabell och skytteliga, hittar du som vanligt här på Dyrgriparnas hemsida. Tidigare års resultat hittar du på sidan Tidigare tabeller. Dyrgriparna kommer inte att delta i årets mixedcup, vilken numer kallas Korpen National Cup och som går av stapeln 27-29 maj.
Som vanligt spelas våra matcher på Korpvallen, men planernas placering och numrering är nya för i år. Noter vilka de påbjudna P-platserna för bilar är så du slipper tråkiga parkeringsböter. Se kartan på sidan Korpvallen.
I år coachas Dyrgriparnas fotbollslag av Simon Jangius med tidigare coachen Per Jangius som assisterande dito. Cocherna hälsar alla spelare och åskådare välkomna till ännu en spännande och rolig fotbollssäsong.
Väl mött!