Brännboll - En återblick

1999-02-07 | Lena Kindstrand
Ja, då var det dags att summera brännbollens tio år i spel. Det finns en hel del man kan plockar fram. När vi skulle anmäla oss till 1989 års säsong var vi inte så många i det nybildade DYRGRIPARNA. Det blev de närmaste i omgivningen och de fick plocka med sig flickvänner, syskon och allt vad det var. Det resulterade i många nya kontakter och vänner. Vi startade upp med ett lag i division 2 och första matchen var 18 maj. Det gick mycket bra och vi slutade på 2:a plats i seriespelet och på 3:e i cupspelet.

Året därpå (1990) var vi så många som ville spela så vi delade upp oss i två lag. Det året var det 18 lag som var anmälda, det mesta någonsin. Under åren har vi haft olika lagledare, undertecknad, Annica, Mikael och Phia. Våra spelare har kommit både från Saab och utanför i och med familjekortet som också kom till 1990 (tror jag). Många finns fortfarande kvar men en del har lämnat oss för andra företag och olika studier i landet. Vi har varit förskonade från allvarliga olyckor, endast sträckningar, muskelbristningar och skavsår.

Reglerna har ändrats lite under åren. Det mest positiva har varit att det i varje match ska delta minst fyra kvinnor eller barn. Kul, för vår filosofi är ju att ha hela familjen med i idrottandet.
Omkring 1992 slog babyboomen till och det blev svårt att få ihop lag. Samtidigt svalnade intresset för brännboll över hela Saab, och antalet lag har sjunkit år från år. Tråkigast var säsongen 1998 då vi bara var 4 lag anmälda men endast tre som spelade. Ja, spelade är synd att säga, det var dåligt väder, och många WO som lämnades. En del kan man nog skylla på den person som har varit huvudansvarig för brännbollen under året, intresset för brännbollen har varit näst intill obefintlig. Frågan är hur det blir med 1999 års säsong.
Ömsom vin ömsom vatten brukar man säga och det har det varit under dessa 10 år. Vissa år har vi varit i topp, vissa lite längre ner. Men, kul har vi haft och mycket spring har det blivit genom åren. Nu ser vi fram mot nya segrar, och vem vet om tio år är det kanske Minigriparna som tagit över helt.

Lena Kindstrand